Vaakgestelde vragen over zonnepanelen schoonmaken

Ja, het reinigen van zonnepanelen is zeker nuttig. Door het regelmatig schoonmaken verhoog je het rendement en de levensduur. Lees hier waarom zonnepanelen laten reinigen nuttig is. 

Zodra de zonnepanelen vuil zijn kan u ze laten reinigen. Er is geen ideaal moment van het jaar. We raden aan om niet te lang te wachten bij vuilaanslag.

Minimaal raden wij aan om jaarlijks de zonnepanelen te laten reinigen. Afhankelijk van de omgeving kan dit meer nodig zijn. 

Wij maken gebruik van osmosewater. Dit water is vrij van kalk en andere mineralen. 

Op de schoonmaak van zonnepanelen staat een percentage van 6% bij woningen ouder dan 5 jaar.

Dit hangt af van verschillende factoren zoals aantal panelen, afstand van werken, … Op deze pagina kan je een gratis offerte aanvragen. 

Dit varieert. Gemiddeld gezien is het rendement dat verloren gaat bij vuile panelen 6 %. In extreme gevallen kan dit oplopen tot 15%. Bekijk hier alle informatie over zonnepanelen laten reinigen

Mos (of andere vervuiling) kan ervoor zorgen dat de panelen niet meer goed functioneren. Ga niet zelf het risico nemen om op je dak te kruipen maar bel hiervoor ons zodat de mos direct kan verwijdert worden zonder schade en zonder ongelukken. Bekijk hier onze werkwijze.

Ja, dat doen we zeker. Stel uw vraag zeker in de beschrijving van ons contactformulier. Voor meer informatie over schoonmaken en ramen laten wassen verwijzen we u graag door naar glazenwasserijdiamant.be 

Het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Klik op onderstaande knop en vraag het ons meteen via e-mail of telefoon!